Postat la 27.07.2023, 13:00 Comunicate de presă

KMG International (Rompetrol) a aderat la Carta Diversităţii

Grupul KMG International (Rompetrol) a aderat la Carta Diversităţii, în urma semnării declaraţiei prin care companiile membre se angajează să promoveze şi să dezvolte diversitatea organizaţională.

Grupul KMG International (Rompetrol) a aderat la Carta Diversităţii, în urma semnării declaraţiei prin care companiile membre se angajează să promoveze şi să dezvolte diversitatea organizaţională.

Demersul presupune aplicarea unui set de 7 principii care dezvoltă cultura incluzivă, punând accent pe progres, creativitate şi inovaţie.

„KMG International respectă şi acţionează în acord cu principiile Diversităţii şi Incluziunii, în continuarea demersurilor deja iniţiate. Urmărim să definim noi planuri de acţiune pentru integrarea unei abordări cât mai practice, iar printre primele acţiuni se numără derularea unei campanii interne de conştientizare la nivelul comunităţii Rompetrol, privind beneficiile diversităţii”, declară Cătălin Dumitru, Director Retail şi Marketing - KMG International.

Procesul de transformare a Grupului KMG International, susţinut de diversificarea gamei de produse şi asigurarea stabilităţii lanţului de aprovizionare, este sustinut de adoptarea practicilor din sfera diversităţii şi incluziunii, implementate de companiile membre care operează în România.

În 2022, numărul mediu de angajaţi a fost de peste 5.300 de persoane, cu o creştere de 2% a numărului de femei angajate faţă de anul 2021, atingând o reprezentare generală de 30% la nivelul Grupului. Per total, 64% din totalul angajaţilor activează în România.

„Grupul este un angajator care depune eforturi susţinute pentru crearea de noi locuri de muncă şi a unui mediu de lucru stabil, cu o cultură incluzivă. Acestea înseamnă venituri constante la bugetele de stat, cu contribuţii semnificative la economiile ţărilor şi comunităţilor în care ne desfăşurăm activitatea”, completează Gina Cruceru, Director Resurse Umane - KMG International.

De asemenea, Grupul oferă oportunităţi de carieră candidaţilor din toate grupele de vârstă, organizaţia cuprinzând angajaţi din toate generaţiile active. În contextul scăderii numărului de profesionişti specializaţi în domeniul energetic, colegii cu mai multă experienţă au parte de recunoaşterea cuvenită. Ei sunt parte integrată, de peste 20 de ani, a programelor de mentorat, cu implicare directă în transferul de cunoştinţe.

Contribuţia din ultimii ani a activităţilor Grupului, în economia locală, include peste 15.000 de locuri de muncă create direct şi indirect, parteneriate comerciale solide şi plăţi la bugetul de stat de peste 20 de miliarde de dolari. Pe lângă impactul pozitiv în piaţa din România, exporturile de produse petroliere din ultimii 15 ani, au susţinut balanţa comercială a României, cu o valoare totală de peste 18 miliarde de dolari.

La nivel naţional, Carta Diversităţii reuneşte 195 de semnatari, acoperind aproximativ 260.000 de angajaţi din companii, instituţii publice şi ONG-uri, care şi-au asumat public principiile Cartei, astfel încât diversitatea, egalitatea de şanse şi incluziunea socială să devină valori recunoscute şi respectate si în România.

La nivel comunităţii europene, platforma reuneşte peste 7.100 de semnatari din 18 state membre, care şi-au asumat principiile Cartei. Peste 14 milioane de angajaţi beneficiază deja de angajamentul voluntar al companiilor şi al instituţiilor publice semnatare, în domeniul managementului diversităţii.

***

În cei peste 15 ani de prezenţă în România, KazMunayGas şi KMG International şi-au concentrat investiţiile în modernizarea şi creşterea capacităţilor de rafinare, menţinerea şi diversificarea produselor obţinute, dezvoltarea şi securizarea lanţurilor de aprovizionare cu materii prime şi transfer a produselor petroliere, dar şi în extinderea şi alinierea benzinăriilor Rompetrol din regiune la noile tendinţe şi tehnologii.

La finele primului trimestru din 2023, Grupul opera, prin compania membră Rompetrol Downstream, o reţea de 1.284 puncte de comercializare carburanţi, formată din staţiile proprii Rompetrol, Partener Rompetrol, dar şi staţii mobile – Rompetrol Expres şi baze interne (rezervoare de 9 şi 20 metri cubi amplasate în incinta companiilor din diverse domenii de activitate – transporturi, construcţii, agricultură etc).

Carburanţii sunt produşi în rafinăria Petromidia Năvodari, cea mai mare rafinărie din România şi una dintre cele mai moderne din zona Mării Negre şi Mării Mediterane, care funcţionează în sistem integrat cu rafinăria Vega din Ploieşti, ambele fiind operate de grupul KMG International.


Departamentul de Comunicare şi Relaţii Publice

KMG International