Postat la 01.10.2020, 15:00 Comunicate de presă

Programul de internship derulat de Rompetrol, la final

Programul de internship „Pregătit pentru Carieră”, derulat de KMG International (Rompetrol) şi ajuns la cea de-a XX-a ediţie, a fost finalizat în cadrul unei gale online. Astfel, 55 de studenţi şi proaspăt absolvenţi au trecut printr-un program menit să îi dezvolte profesional pentru o carieră în industria prelucrării produselor petroliere.

În cele două luni, tinerii au trecut prin etape de pregătire teoretice şi practice, preponderent în mediul online, măsură luată de companie în acord cu recomandările venite din partea autorităţilor, în contextul pandemic actual.

„A fost o ediţie atipică a programului de internship, dar la fel de intensă şi eficientă pentru tinerii care vor să urmeze o carieră în domeniu. Chiar dacă, fizic, nu au petrecut mult timp împreună, i-am simţit pe interni foarte aproape, motivaţi şi proactivi. Au beneficiat de aportul unor oameni care excelează în meseriile lor şi care au acceptat provocarea de a se reinventa şi adapta la contextul curent, găsind în fiecare zi modalităţi creative de a face transfer de cunoştinţe către interni, chiar şi online”, a declarat Nicoleta Mihăiţă, Talent Acquisition & Employer Branding Manager în cadrul KMG International (Rompetrol).

Peste 35 de mentori i-au ghidat pe tineri şi i-au ajutat, prin experienţa lor, să capteze cât mai multe informaţii, din diferite arii de specializare. În acelaşi timp, internii au participat la workshop-uri de dezvoltare personală, proiectele tehnice pentru evaluarea finală, au conceput un Jurnal al Internului Rompetrol sau au luat parte la Community Challenge, un proiect de responsabilitate socială.

Respectând toate normele sanitare, distanţarea socială şi măsurile de protecţie, tinerii au avut parte şi de o experienţă de trei zile on-site, în rafinăriile Petromidia Năvodari, Vega Ploieşti şi în cadrul Rompetrol Well Services. Astfel, internii au văzut, la faţa locului, cum funcţionează instalaţii complexe din cea mai mare rafinărie din România (Petromidia) sau din singura rafinărie din ţară producătoare de bitum şi hexan (Vega).

În fiecare an, unul dintre obiectivele programului de internship este cel de a dezvolta tinerii atât din punct de vedere profesional, cât şi personal. Ca o noutate în acest an, cei 55 de studenţi au parcurs programul de dezvoltare personală Leaders Explore, organizat de Fundaţia Leaders, pe parcursul căruia si-au identificat şi dezvoltat competenţe precum comunicarea, empatia, adaptabilitatea, ascultarea activă şi lucrul în echipă.

La finalul celor două luni ale programului, tinerii au primit două certificări: una de absolvent al programului de internship Rompetrol şi una de absolvent al programului de dezvoltare personală.

Peste 1.500 de tineri au fost instruiţi în cadrul programelor de practică dezvoltate de Rompetrol, din 2001, până în prezent. O mare parte dintre interni au intrat cu succes pe piaţa muncii, mulţi dintre ei chiar în companiile KMG International, ocupând, astăzi, funcţii-cheie pe diferite segmente de activitate.

Rompetrol Rafinare operează rafinăriile Petromidia Năvodari, cea mai mare şi cea mai modernă unitate de profil din România şi una dintre cele mai importante din regiunea Mării Negre. Petromidia este considerată una dintre cele mai performante unităţi de profil din Europa, Africa şi Orientul Mijlociu, potrivit unui studiu realizat de o companie de renume specializată pe analize comparative în sectorul energetic, cu un indice de complexitate de 11,4, fapt ce o plasează în topul rafinăriilor din regiune. De asemenea, compania deţine rafinăria Vega Ploieşti, unic producător intern de bitum şi hexan.

Rompetrol Well Services (RWS) este una din cele mai importante companii din segmentul de piaţă specific din România. Cu o experienţă de peste 60 de ani, RWS oferă o gamă largă de servicii specializate pentru sonde de ţiţei şi gaze naturale ce include Cimentări, Sand Control, Stimulări,  Instrumentaţii cu sârmă, Servicii cu azot, Tubaj coloane şi Închirieri de echipamente şi scule.
 

Departamentul de Comunicare şi Relaţii Publice