Postat la 20.03.2020, 18:32 Comunicate de presă

Rompetrol Well Services, măsuri preventive pentru protejarea angajaţilor

Rompetrol Well Services (RWS) a luat toate măsurile disponibile pentru protejarea angajaţilor şi a partenerilor din zona punctelor de lucru – sonde/foraje, pe fondul extinderii noului virus COVID-19 la nivel mondial. În acelaşi timp, măsurile au vizat şi reducerea riscurilor de întrerupere a operaţiunilor asigurate de companie la sonde, dar şi continuitatea activităţilor de profil.

Până în acest moment, niciunul dintre angajaţii Rompetrol Well Services nu a fost raportat ca fiind în izolare la domiciliu / carantină sau să fie suspectat de infecţie cu COVID-19.

În linie cu deciziile şi planurile adoptate la nivelul Grupului KMG Internaţional – acţionarul majoritar al companiei, Rompetrol Well Services şi-a activat încă de la începutul lunii februarie celula de criză, care a elaborat şi implementat o serie de măsuri preventive la nivelul angajaţilor, a spaţiilor comune (clădiri administrative, puncte de lucru), dar şi a fluxurilor/alocărilor de personal pentru activităţile curente.

Planul de gestionare a situaţiilor de criză la nivelul Rompetrol Well Services are 3 direcţii majore de acţiune, în funcţie de evoluţia şi impactul virusului, acestea respectând toate recomandările şi deciziile adoptate de autorităţile locale şi centrale.

În acest moment, compania este în faza primului scenariu, care presupune adoptarea măsurilor preventive pentru protejarea şi limitarea riscului de răspândire a virusului către angajaţi şi alte persoane din zonele de lucru.

Pe lângă măsurile adoptate anterior la nivelul companiei şi a Grupului (semnătura şi factura electronică, program flexibil de lucru, lucrul de acasă, dotarea cu echipamente electronice performante şi conectarea acestora – VPN, cloud, antivirus), s-au adoptat si altele suplimentare, mult mai stricte.

Printre acestea se numără limitarea/anularea deplasărilor în interes de serviciu, reintegrarea la întoarcerea dintr-o călătorie în afara ţării (lucrul de la domiciliu pentru cel puţin 7 zile de la întoarcerea din zone neafectate şi 14 zile de la întoarcerea din zone afectate), limitarea şedinţelor (prezenţă fizică de maxim 7 persoane) şi anularea evenimentelor interne.

Pentru spaţiile de lucru s-au luat măsuri suplimentare pentru creşterea acţiunilor de igienizare a spaţiilor comune (igienizarea/dezinfectarea suprafeţelor directe de contact din oră în oră, curăţarea/spălarea pardoselii de cel puţin de patru ori pe zi), dotarea cu materiale (dezinfectanţi, măşti, mănuşi), dezinfectarea punctelor de contact (uşi, clanţe, robineţi, balustrade, etc), informarea angajaţilor cu privire la creşterea măsurilor de igienă, conduită şi prevenţie.

La acestea se adaugă şi alte reguli în zona operaţională privind deplasarea personalului către zonele de lucru (doar cu aprobare şi cu un plan strict de deplasare – sosire, plecare, rute, opriri intermediare, cu rezerve de apă şi mâncare pentru evitarea contactelor sociale, dotarea cu materiale sanitare), dar şi a angajaţilor din cadrul laboratorului de testare a pastelor de ciment (prezenţa fizică doar în funcţie de volumul activităţilor curente, respectarea limitelor de siguranţă impusă de autorităţi şi a căilor de acces pentru reducerea contactului direct între angajaţi).

În funcţie de deciziile adoptate de autorităţile locale şi centrale, dar şi a evoluţiei/impactului asupra angajaţilor si operaţiunilor, Rompetrol Well Services poate trece la scenariul 2 - măsuri speciale locale sau scenariul 3 - măsuri speciale generale.

Scenariul 2 ia în considerare situaţia în care un angajat RWS este suspect sau confirmat pozitiv cu noul virus, planul stipulând clar ca angajatul şi cei care au fost in contact cu el intră în izolare sau caratină, iar zona/maşina/instalaţia de lucru este dezinfectată de o firmă specializată, conform prevederile stabilite de autorităţi.

În cazul scenariului 3, măsurile adoptate la nivel central şi local se vor reflecta direct şi în activitatea companiei - toate operaţiunile curente vor fi suspendate în condiţii de siguranţă, iar personalul va fi trimis şi izolat la domiciliu.

Pentru protejarea şi siguranţa angajaţilor săi, Rompetrol Well Services va continua să adopte şi alte măsuri preventive şi va rămâne în contact permanent cu autorităţile locale şi centrale pentru o bună colaborare în contextul schimbărilor de ordin social care au fost implementate şi care se pot modifica, în funcţie de evoluţia răspândirii virusului COVID-19 în România.

Departamentul de Comunicare şi Relaţii Publice

KMG International