Consiliul de administraţie

Saduokhas Meraliyev

Președinte al Consiliului de Administrație

Dl Meraliyev Saduokhas este Chief Officer al Producției si Serviciilor Industriale în cadrul grupului KMG International.

Din această poziție, este responsabil cu conducerea Rafinăriei și a Petrochimiei, precum și cu operațiunile de servicii industriale, în conformitate cu strategia KMG International Group.

Dl Meraliyev Saduokhas s-a alăturat grupului în anul 2008 ca CEO adjunct, ca mai apoi în perioada 2009-2012 să fie desemnat CEO al Rompetrol Group. Experiența sa profesională începe în anul 1981 odată cu poziția de operator în cadrul secției de cocsare întârziată a rafinăriei Atyrau-Kazahkstan.

Aceasta continuă între 1981 și 1994 cu funcții în cadrul rafinăriei menționate, precum senior inginer al secției de cocsare întârziată, adjunct al secției de rafinare țiței și reformare catalitică. Devine prim-inginer al rafinăriei Atyrau între 1988 și 1994. În perioada 1994 și 1996 a deținut poziția de director adjunct producție în cadrul Ministerului Industriei de Petrol și Gaze al Kazahkstanului, iar între 1996 și 1997 a fost desemnat director general al rafinăriei Pavlodar. Între 2001 și 2006 a deținut diverse posturi de conducere în cadrul Kazakhoil și KazMunayGas.

Între 2003-2004 a făcut parte din echipa de reconstrucție a rafinăriei Atyrau fiind director general. În ultima perioadă, începând cu 2012 deține poziția de consilier al CEO, iar din 2017 până în prezent este Chief Officer în Producție. A studiat între 1976 și 1981 tehnologia chimică de prelucrare a petrolului și gazului în cadrul Universității de Petrol și Gaze din Moscova, ca mai apoi să se specializeze în managementul afacerilor la Universitatea din California.

Dl Meraliyev Saduokhas a fost ales în funcţia de administrator al Societăţii conform Hotărârii nr 2/2018 a Adunării Generale Ordinare a Acționarilor din 27 aprilie 2018 pentru un mandat de patru ani (care va expira la data de 29 aprilie 2022). Din 29 aprilie 2018 a fost ales în funcţia de Preşedinte al Consiliului de Administraţie și membru al Comitetului de audit.

Felix Crudu-Teșloveanu

Membru al Consiliului de Administrație

Dl Felix Crudu-Tesloveanu este directorul Cabinetului Operaţional și principalele sale atribuții sunt coordonarea și monitorizarea implementării proiectelor din cadrul business unit-ului Operațional în conformitate cu strategia Grupului KMG International.

Dl Crudu-Tesloveanu s-a alăturat echipei Rompetrol din anul 1988, îndeplinind cu succes roluri variate - inițial la nivel operațional, deținând poziții cheie precum Manager de Stație, Coordonator Zonal, Coordonator Regional de Vânzări și până la nivel de management, deținând succesiv poziții de Manager Regional de Vânzări, Director de Vânzări, Director de Operațiuni și Director General. Cel mai recent rol pe care l-a deținut a fost cel de Manager General Rominserv Valves IAIFO.

Dl Crudu-Tesloveanu este absolvent al Facultății de Management Comercial din cadrul Universității "Dimitrie Cantemir" din Constanța.

Dl Crudu-Tesloveanu a fost numit membru interimar al Consiliului de administrație începând cu data de 01.07.2019 pȃnă la următoarea întrunire a Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor.

Timur Zhetpisbayev

Membru al Consiliului de Administrație

Dl Timur Zhetpisbayev este Directorul General al companiei Rompetrol Well Services începând din martie 2018. Anterior a deţinut poziţia de Director de Risc al KazMunayGas Internaţional (Rompetrol Group).

Rolul dl Zhetpisbayev a fost de a coordona întreprinderile şi zonele de gestionare a riscurilor financiare, înainte de asta fiind Director de Administrare a creditelor şi riscurilor financiare. Experiența sa profesională începe în 2002, în K & K Group din Kazahkstan.

În 2006 s-a alăturat UniCredit Kazakhstan (ATF Bank). În 2012 a revenit în cadrul K & K Group Director General al diviziei de francize. Începând cu anul 2013 a ocupat  poziția de director adjunct al Finanțelor Corporative iar din 2015 deține poziția de Director Economic al Rompetrol Energy.

Dl Zhetpisbayev a absolvit în 2004 Universitatea KIMEP şi a obţinut diploma de Master în  domeniul bancar şi al afacerilor în Italia (2010). A fost ales în funcţia de administrator al Societăţii conform Hotărârii nr. 2/2018 a Adunării Generale Ordinare a Acționarilor din 27 aprilie 2018 pentru un mandat de patru ani (care va expira la data de 29 aprilie 2022).

Olga Turcanu

Membru al Consiliului de Administrație

Dna Olga Turcanu, FCCA asigură strategia activităților financiare pentru unitatea de Servicii Industriale în cadrul KMG Rompetrol Group.

Principalele responsabilități ca Director Financiar Industrial Services includ stabilirea directiei si strategiei economice a companiilor din cadrul unitatii, coordonarea raportarii situației financiare a companiilor catre Grup si Autoritati, gestionarea fluxurilor de trezorerie, planificarea și prognoza financiară.

Experiența profesională a Dnei Turcanu începe în anul 2000, în Chișinău, odată cu angajarea în cadrul PriceWaterhouseCoopers pe poziţie de auditor si auditor senior mai tarziu. În perioada 2004-2006 a obținut funcția de Director Financiar pentru Mechel Trade House, București, iar din 2006 până în 2008 ocupă poziția de Director Financiar la Bluehouse Capital Group. Pe parcursul anilor 2008-2013 activeaza in pozitie de Director Financiar , iar mai apoi si Director General al grupului RTC in Republica Moldova.

Pe parcursul anului 2014 excelează ca Trainer într-un program business pentru femei în Chișinău - EBRD BAS Moldova, iar începând cu același an deține titulatura de Manager Financiar și de Raportare în cadrul Rominserv, companie care oferă servicii industriale de mentenanță si management de proiecte industriale, fiind totodată în portofoliul KMG Rompetrol Group.

Din anul 2017 deține funcția actuală în cadrul grupului. Dna Olga Turcanu a studiat relaţii economice internaţionale şi dreptul economic în cadrul Academiei de Științe Economice a Moldovei atât la nivel de licență, cât și la master. În anul 2013 dna Olga Turcanu este acceptată cu statut de Membru al Association of Chartered Certified Accountants (ACCA), iar începand cu 2018 are statut de Fellow ACCA.

Dna Olga Turcanu a fost aleasă în funcţia de administrator al Societăţii conform Hotărârii nr 2/2018 a Adunării Generale Ordinare a Acționarilor din 27 aprilie 2018 pentru un mandat de patru ani (care va expira la data de 29 aprilie 2022). Din 29 aprilie 2018 a fost aleasă membru al Comitetului de Audit.
 

Eugeniu Moby Henke

Membru al Consiliului de Administrație

Dl Eugeniu-Moby Henke are o vastă experiență profesională în domeniul juridic, în ultimii 10 ani ocupând funcții de conducere în cadrul Rompetrol Group.

S-a alăturat grupului Rompetrol în anul 2007, ocupând poziția de Legal Manager al Diviziei de strategie în business și retail, asigurând cu succes coordonarea asistenței juridice pentru proiectele de Oil & Gas și retail.

În anul 2009, Dl Henke a fost numit director juridic al întregului grup de firme KMG International, asigurând asistență și soluții juridice adecvate în strânsă legătură cu strategia de afaceri a grupului.

Înainte de a se alătura echipei noastre, Dl Henke a deținut funcții de avocat la biroul de avocatură Despina Fruth Oprișan, din 2000 până în 2005, iar din 2005 până în aprilie 2007, a acționat ca avocat în propriul cabinet de avocatură - Henke Eugeniu Moby. A absolvit în anul 1996 Facultatea de Drept a Universității din București, fiind licențiat în Drept, iar din 1997 până în 1999, a urmat cursurile Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.

Dl Eugeniu Moby Henke a fost ales începând cu data de 28.04.2017 membru provizoriu al Consiliului de Administraţie, urmând să exercite această calitate până la data adoptării şi înregistrării Hotărârii Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor Societăţii privind alegerea unui membru al Consiliului de Administraţie.

Dl Eugeniu Moby Henke a fost reales conform Hotărârii nr 2/2018 a Adunării Generale Ordinare a Acționarilor din 27 aprilie 2018 pentru un nou mandat de patru ani (care va expira la data de 29 aprilie 2022).