Consiliul de administraţie

Yedil Utekov (1976)

Președinte al Consiliului de Administrație

Dl Yedil Utekov este Chief Officer Production and Industrial Services în cadrul grupului KMG International.

Din această poziție, coordonează activitatea strategică a celor două rafinării ale Grupului, Petromidia și Vega, a diviziei de petrochimiei, precum și activitățile de servicii industriale, în conformitate cu strategia KMG International Group.

Dl Yedil Utekov s-a alăturat grupului în anul 2010 ca Director General Adjunct al societăţii Rompetrol Petrochemicals, ca mai apoi în perioada 2013-2019 să fie desemnat Director General Adjunct şi Director General al Rompetrol Rafinare.

Dl Yedil Utekov a absolvit Facultatea de Inginerie Chimică a Resurselor Naturale şi a Hidrocarburilor din cadrul Universității Tehnice de Stat Astrakhan din Rusia şi şi-a început cariera în industria de petrol şi gaze în anul 2001, ca operator de procese în cadrul Akasaraisky Gas Processing Plant din Rusia, urmând ca în perioada septembrie 2001 - iunie 2002 să devină operator pentru ZAO Intergaz Central Asia, Kazakhstan. Ulterior, începând din iunie 2002 a evoluat profesional de la poziţia de inginer în cadrul Rafinăriei Atyrau, la manager pentru Ecologie, Tehnologie Sănătate şi Siguranță. În perioada aprilie 2005 - aprilie 2010, a lucrat în cadrul Agip KCO, în Atyrau, Kazakhstan, ultimul post deținut în cadrul acestei companii fiind cel de Coordonator de Grup pentru Control Tehnic și Inspecție, în perioada august 2008 - aprilie 2010.

Dl Yedil Utekov a fost  ales în funcţia de administrator al Societăţii conform Hotărârii nr 2 a Adunării Generale Ordinare a Acționarilor din 28 ianuarie 2021 pentru un mandat care începe cu data Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor şi va expira la data de 29 aprilie 2022 (data expirării mandatului actualilor membri ai Consiliului de Administraţie). Din 01 octombrie 2020 a fost ales membru al Comitetului de Audit.

 

Laurenţiu Mădălin Colţănel (1977)

Membru al Consiliului de Administrație

Dl Laurenţiu Mădălin Colţănel ocupă poziția de director al Cabinetului Operaţional și principalele sale atribuții sunt coordonarea și monitorizarea implementării proiectelor din cadrul activităților operaționale în conformitate cu strategia Grupului KMG International.

S-a alăturat Grupului KMG Internațional în anul 2005 pe poziția de inginer de producție. Ulterior, a ocupat pozițiile de manager de proiect și director operațiuni în cadrul companiei Rompetrol Rafinare. Cel mai recent rol pe care l-a deținut este cel de director al Centrului de Excelență.

Dl Colţănel a absolvit Universitatea de Petrol și Gaze din Ploieşti, Facultatea de Tehnologia Prelucrarii Petrolului si Petrochimie.

Dl Laurenţiu Mădălin Colţănel a fost  ales în funcţia de administrator al Societăţii conform Hotărârii nr 2 a Adunării Generale Ordinare a Acționarilor din 27 aprilie 2020 pentru un mandat care începe cu data Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor şi va expira la data de 29 aprilie 2022 (data expirării mandatului actualilor membri ai Consiliului de Administraţie).

Abzal Doszhanov (1984)

Director Executiv al Societatii , Director General al Rompetrol Well Services , Membru al Consiliului de Administraţie

Dl Abzal Doszhanov a fost numit Director General şi membru al Consiliului de administraţie al companiei Rompetrol Well Services, anterior deţinând poziţia de Director General al companiei Rominserv, din anul 2017.

Dl Abzal Doszhanov s-a alăturat echipei Rompetrol din anul 2010, îndeplinind cu succes roluri variate - inițial la nivel operațional, detinand poziții precum Manager îmbunătăţire procese, și până la nivel de management, deținând succesiv poziții de Director Adjunct Productie și Director General. Cel mai recent rol pe care l-a deținut a fost cel de Director General Rominserv.

Dl Abzal Doszhanov este absolvent al Institutului de petrol şi gaze din Atyrau şi Institutul Francez de Petrol.

Dl Abzal Doszhanov a fost  ales în funcţia de administrator al Societăţii conform Hotărârii nr 2 a Adunării Generale Ordinare a Acționarilor din 28 ianuarie 2021 pentru un mandat care începe cu data Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor şi va expira la data de 29 aprilie 2022 (data expirării mandatului actualilor membri ai Consiliului de Administraţie).

Olga Turcanu (1979)

Membru al Consiliului de Administrație

Dna Olga Turcanu, FCCA asigură strategia activităților financiare pentru unitatea de Servicii Industriale în cadrul KMG Rompetrol Group.

Principalele responsabilități ca Director Financiar Industrial Services includ stabilirea directiei si strategiei economice a companiilor din cadrul unitatii, coordonarea raportarii situației financiare a companiilor catre Grup si Autoritati, gestionarea fluxurilor de trezorerie, planificarea și prognoza financiară.

Experiența profesională a Dnei Turcanu începe în anul 2000, în Chișinău, odată cu angajarea în cadrul PriceWaterhouseCoopers pe poziţie de auditor si auditor senior mai tarziu. În perioada 2004-2006 a obținut funcția de Director Financiar pentru Mechel Trade House, București, iar din 2006 până în 2008 ocupă poziția de Director Financiar la Bluehouse Capital Group. Pe parcursul anilor 2008-2013 activeaza in pozitie de Director Financiar , iar mai apoi si Director General al grupului RTC in Republica Moldova.

Pe parcursul anului 2014 excelează ca Trainer într-un program business pentru femei în Chișinău - EBRD BAS Moldova, iar începând cu același an deține titulatura de Manager Financiar și de Raportare în cadrul Rominserv, companie care oferă servicii industriale de mentenanță si management de proiecte industriale, fiind totodată în portofoliul KMG Rompetrol Group.

Din anul 2017 deține funcția actuală în cadrul grupului. Dna Olga Turcanu a studiat relaţii economice internaţionale şi dreptul economic în cadrul Academiei de Științe Economice a Moldovei atât la nivel de licență, cât și la master. În anul 2013 dna Olga Turcanu este acceptată cu statut de Membru al Association of Chartered Certified Accountants (ACCA), iar începand cu 2018 are statut de Fellow ACCA.

Dna Olga Turcanu a fost aleasă în funcţia de administrator al Societăţii conform Hotărârii nr 2/2018 a Adunării Generale Ordinare a Acționarilor din 27 aprilie 2018 pentru un mandat de patru ani (care va expira la data de 29 aprilie 2022). Din 29 aprilie 2018 a fost aleasă membru al Comitetului de Audit.
 

Eugeniu Moby Henke (1973)

Membru al Consiliului de Administrație

Dl Eugeniu-Moby Henke are o vastă experiență profesională în domeniul juridic, în ultimii 10 ani ocupând funcții de conducere în cadrul Rompetrol Group.

S-a alăturat grupului Rompetrol în anul 2007, ocupând poziția de Legal Manager al Diviziei de strategie în business și retail, asigurând cu succes coordonarea asistenței juridice pentru proiectele de Oil & Gas și retail.

În anul 2009, Dl Henke a fost numit director juridic al întregului grup de firme KMG International, asigurând asistență și soluții juridice adecvate în strânsă legătură cu strategia de afaceri a grupului.

Înainte de a se alătura echipei noastre, Dl Henke a deținut funcții de avocat la biroul de avocatură Despina Fruth Oprișan, din 2000 până în 2005, iar din 2005 până în aprilie 2007, a acționat ca avocat în propriul cabinet de avocatură - Henke Eugeniu Moby. A absolvit în anul 1996 Facultatea de Drept a Universității din București, fiind licențiat în Drept, iar din 1997 până în 1999, a urmat cursurile Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.

Dl Eugeniu Moby Henke a fost ales începând cu data de 28.04.2017 membru provizoriu al Consiliului de Administraţie, urmând să exercite această calitate până la data adoptării şi înregistrării Hotărârii Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor Societăţii privind alegerea unui membru al Consiliului de Administraţie.

Dl Eugeniu Moby Henke a fost reales conform Hotărârii nr 2/2018 a Adunării Generale Ordinare a Acționarilor din 27 aprilie 2018 pentru un nou mandat de patru ani (care va expira la data de 29 aprilie 2022).